Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Norgesferie i ŠKODA ENYAQ iV

Publisert 23.august 2021

Denne sommeren har mange nordmenn lagt ut på bilferie i eget land. Møller Bil Kokstads salgs- og markedssjef, Thomas Holmaas, er en mange som har gjort det for første gang i elbil. Han og familien på fem satt seg inn i ŠKODA ENYAQ iV i juli med Lofoten som mål. Slik gikk turen.

Turen startet hjemme i Os i Bjørnafjorden kommune. Cirka to uker ventet på veien og familien var spente før avreise. Aldri før har de kjørt så langt i sommerferien. Over 3500 kilometer og det i en elbil. Heldigvis var det ikke hvilken som helst elbil, men ŠKODA ENYAQ iV med over 500 kilometer rekkevidde og rask lading. I kjent ŠKODA-stil byr ENYAQ iV god plass, smarte løsninger og komfort for en lang tur.

Familiens mål for ferien var Moskenes i Lofoten. Flere overnattinger var planlagt på vei til og fra, men ladestoppen var ikke planlagt.

-Vi voksne var litt spente før avreise når det kom til lading av bilen. Det er godt med raske ladestasjoner sør for Trondheim, men lengre nord er det lengre mellom ladestasjonene og lavere ladehastighet. Vi lot bilen foreslå ladestopp underveis og det fungerte veldig bra. Med dagsetapper på flere hundre kilometer og barn i bilen måtte vi ha noen stopp. Da passet det ofte å lade samtidig. Noen av overnattingsstedene tilbøy også lading over natten, men det var ren bonus. Det er utrolig deilig å starte dagen med en fulladet bil, forteller Thomas.

På vei nordover overnattet familien på Beitostølen, Stjørdal, Mo i Rana og Narvik. Vel framme i vakre Moskenes i Lofoten kunne Thomas konkludere med et imponerende forbruk. Med full bil, takboks og varierende temperaturer (fra 5 til 25 grader) endte forbruket på 18,9 kWt/100 km.

thomas på langtur 6.jpg

Opplevde dere noe ladekø i sommer?

-Jeg har hørt mye om det spesielt om sommeren, men vi opplevde minimalt med ladekø. Det hjelper mye at man som elbileier lader til 80% om mulig og flytter bilen. Å lade til 100% tar lang tid og det blir kostbart forteller Thomas.

Også hjemturen gikk bra med overnatting i Bodø, Steinkjer og Trondheim. Hele familien skryter av ŠKODA ENYAQ iV og de samstemte om hvilken bil de skal ta på Norgesferie neste gang.

-ENYAQ iV er en utrolig behagelig bil! Minimalt med støy og det gjør godt for sjelen å kjøre utslippsfritt i det vakre landet vårt. Jeg vil så absolutt anbefale alle å prøve en elektrisk ŠKODA på neste Norgesferie, sier en begeistret Thomas.

thomas på langtur 1.jpg